Agència de col·locació autoritzada nº 1000000076

Entra si ja estàs registrat/da


Quins són els estudis amb més eixides professionals tant per Universitat com per FP

28/06/2022

El 81% d'estudiants prefereix estudiar una carrera que li agrada i més de la meitat vol un treball que l'apassione.

Són molts els estudiants que, durant els mesos d'estiu, s'han de plantejar quina carrera o FP triar per a estudiar. La gran majoria es deixa portar per les seues preferències i les seues circumstàncies personals, però hi ha qui es fixa en les eixides professionals dels estudis.

És per això que, des de *Infojobs, han elaborat un rànquing dels estudis que tenen més eixides laborals, és a dir, en l'ocupabilitat que té cada sector i quin d'ells té més vacants actualment.

Els sectors amb més eixides professionals

Per a realitzar aquest rànquing, s'han basat en dos factors principalment: la competència en cada sector i els salaris mitjans oferits en les vacants d'ocupació. D'aquesta manera, es pot veure que hi ha algunes vacants que tenen menys gent inscrita a elles que unes altres, la qual cosa indica en quins sectors en més fàcil aconseguir treball.

Les dades estan recollides de la pròpia plataforma de *Infojobs, en els anys 2020-2021. A més, han elaborat una taula on es veu el nombre de vacants per sector i s'han establit tres colors:

  • Verd: indica menys de 60 inscripcions per vacant, una competència baixa.
  • Groc: indica sectors amb una competència mitjana, entre 60 i 120 inscripcions per vacant.
  • Roig: indica una competència major de 120 inscripcions per vacant.

D'aquesta manera, s'ha conclòs que en els sectors d'informàtica i telecomunicacions és el que menor competència té, per la qual cosa és més fàcil trobar treball en ell. A més, els sous oferits oscil·len entre els 32.265 euros per a estudis universitaris amb experiència júnior i els 45.083 euros per a candidats/as sènior.

*Thank *you *for *watching

També s'ha observat que hi ha diferències segons l'experiència demandada per part dels inscrits a les ofertes. Si es tenen menys de cinc anys d'experiència, els sectors amb millors salaris oferits són:

  • Comercial i vendes: 31.667 euros
  • El sector farmacèutic: 29.919 euros
  • Immobiliari i construcció: 29.789 euros

En el cas de professionals amb més de cinc anys, els sectors amb millors salaris són:

  • Finances i banca: 49.852 euros
  • El sector farmacèutic: 47.241 euros
  • Comercial i vendes: 46.461 euros

Quant a la competència, a més del ja comentat sector d'informàtica i telecomunicacions, també es troben *ben posicionats els de sanitat i salut (35 inscrits per vacant), finances i banca (44), i professions, arts i oficis (44) per als de menys de cinc anys d'experiència.

Per als de més de cinc anys d'experiència, torna a sobreeixir sanitat i salut (20), finances i banca (37), Administració pública (40) i professions, arts i oficis (58).

 

Cuadro de sectores laborales, con sus vacantes, competencia y salarios.

Consulta la notícia original ACI

961753277
Major, 15 46230 - Alginet
(Valencia)
ocupacio@alginet.es
Sistema Nacional de Empleo